Bijuterii antice dupa sistemul de inchidere

Bijuterii antice dupa sistemul de inchidere

bijuterii de epocaBijuteriile de epoca au ceea ce podoabelor de serie le lipseste cu desavarsire: personalitatea. Fiecare piesa antica sau de epoca poarta o incarcatura istorica si refiecta identitatea artizanului care le-a manufacturat. Aceste aspecte sunt cel mai bine reprezentate de estetica piesei, insa de multe ori este greu de identificat din ce perioada provine, mai ales daca lipsesc marcajele.

O metoda eficienta de datare, care nu necesita echipamente profesionale, implica cunoasterea . Deoarece unele sisteme au fost folosite, aproape exclusiv, in anumite epoci istorice, putem aproxima perioada de provenieta a unei piese in functie de acestea. Trebuie mentionat faptul ca unele bijuterii antique sau vintage au avut sistemele de prindere schimbate, ceea ce ingreuneaza datarea lor.

In general sistemele de inchidere sunt supuse unui grad de uzura mai mare decat restul componentelor unei bijuterii si sunt inlocuite cu sisteme compatibile care nu sunt neaparat din aceeasi perioada cu piesele reparate. De aceea este bine ca in prima faza sa se verifice daca sistemul de inchidere este cel original. Odata ce acest fapt este stabilit, urmatoarele informatii va pot ajuta in datarea bijuteriilor... Citeste mai departe