Despre Anticariat

Despre Anticariat

Dupa o perioada cenusie de stagnare a vanzarilor de carte, lumea fascinanta a cartilor literaturii nationale si universale incepe, incetul cu incetul, sa fie redescoperita.

Fie ca este vorba despre o carte larg raspandita, inclusa in randul lecturilor canonice din manualele scolare, sau fie ca este vorba despre o lucrare rara, o editie princeps sau un volum de colectie, anticariatul a devenit o optiune preferata de multi cititori in momentul achizitionarii unor carti.

Probabil va intrebati de ce? Ei bine, lucrurile stau in felul urmator. Intr-o lume profund afectata pe plan economico-financiar, intr-o capitala destabilizata precum Bucurestiul, dar si in micile sau marile orase de provincie, puterea de cumparare a populatiei a scazut vertiginos.

Fiind o tara aflata in curs de dezvoltare, multi iubitori de carte s-au vazut in situatia de a nu-si mai putea achizitiona volumele pe care ar fi dorit sa le citeasca. si, desi exista biblioteci, varianta aceasta nu ii incanta pe prea multi pentru simplul motiv ca in biblioteci deseori nu exista toate titlurile dorite de publicul de cititori, iar alteori, cand acestea exista, numarul de volume este unul insuficient.

Sunt multi tineri, dar si persoane de alte varste, care prefera varianta mai comoda de a-si achizitiona carti si de a le parcurge cu entuziasm paginile in intimitatea propriului lor camin.

Alaturi de aceasta categorie de cititori, putem aminti de multe altele. Pe de o parte exista colectionarii de carti, categorie exclusivista aflata permanent in cautarea unor volume rare, a unor editii princeps sau chiar a unor lucrari cu autografe. Acestia sunt probabil cei care investesc cele mai multe resurse, financiare si de timp, in cautarea, descoperirea si achizitionarea cartilor. Acestia sunt adevaratii impatimiti de carte, care ar fi capabili sa faca sacrificii impresionante pentru a intra in posesia unor astfel de lucrari. Pasiunea lor nemarginita pentru lectura veche, de o calitate deosebita, este cea care ii conduce in demersul lor de descoperire a unor volume publicate cu zeci de ani in urma, a unor volume scrise de mana sau publicate in vechile tipografii domnesti.

Acestora li se alatura o alta categorie de public, destul de numeroasa, scolarii, ale caror resurse financiare sunt deseori insuficiente pentru achizitionarea unui numar mai mare de carti direct din librarii si care deseori recurg la varianta cumpararii volumelor scolare de care au nevoie din anticariate.

Studentii sunt un alt public aflat permanent in cautarea cartilor. Experienta mea de studenta a unei facultati cu profil umanist m-a facut sa constientizez faptul ca, desi aveam abonament la biblioteca facultatii si la Biblioteca Centrala Universitara, deseori cartile de care aveam nevoie fie nu erau disponibile in sala de lectura, fie numarul de volume existente era insuficient, astfel incat pana as fi reusit sa intru in posesia unui exemplar, ar fi trecut perioada limita pana la care trebuia sa-l citesc pentru cursurile de la facultate.

Din aceasta cauza, majoritatea studentilor preferau sa isi cumpere cartile, iar varianta cea mai buna o reprezentau si o reprezinta in continuare anticariatele. Fiind direct orientate catre satisfacerea cerintelor publicurilor lor, anticariatele, fie ele on-line sau in varianta clasica, ofera o gama variata de lucrari, aparitii editoriale vechi sau recente, volume ale unor autori deja celebri ai literaturii nationale sau universale, si ale unor autori putin cunoscuti de catre cititori, manuale scolare, lucrari stiintifice si opere literare.

Coltul Colectionarului este unul dintre acestea, gama de volume pe care o pune la dispozitia publicului sau fiind una extrem de variata adresata atat celor care isi doresc sa isi completeze colectiile persoanle, cat si celor care vor sa citeasca o carte buna.

Colectia oferita cuprinde un numar impresionant de volume din domenii diverse atat umaniste, cat si de profil real. Printre volume se numara lucrari dedicate aprofundarii unor tehnici consacrate in arta si arhitectura, lucrari filosofice si stiintifice, manuale scolare, carti pentru copii, lucrari de lingvistica, opere dramaturgice si multe altele.

Pentru a intra in posesia uneia dintre cartile noastre sau pur si simplu pentru a va documenta puteti accesa on-line adresa web: http://www.coltulcolectionarului.ro/

Articol scris de: Alexandra Pusca