Reconditionarea mobilei vechi

Reconditionarea mobilei vechi

Aparent una vasta, piata de profil a pieselor de mobilier cuprinde modele diferite, dar fabricate dupa acelasi tipar. Propunerile producatorilor de mobila se aseamana foarte mult intre ele, tocmai de aceea magazinele de specialitate ofera spre vanzare aproape acelasi tip de mobilier, desigur, cu mici diferente in ceea ce priveste paleta cromatica si detaliile de finisaj.

Mobila cu adevarat unica este cea antica, acele dulapuri impunatoare, confectionate din lemn masiv si rezistente in timp, mesele cu forme originale, picioare ornate si suprafete pictate manual, sau noptierele cu elemente decorative ce aduc aminte de stilul Gotic sau Baroc.

Acest tip de mobilier are intr-adevar capacitatea de a transforma o incapere intr-una aparte, eleganta si rafinata in acelasi timp. Designul original caracteristic reprezinta unul din principalele aspecte pentru care mobila antica sau cea folosita de bunicii este atat de apreciata. Astfel de piese de mobilier sunt la mare cautare de catre colectionari, dar si de cei care iubesc stilul clasic.

Reconditionare mobila veche

Marea problema a mobilei vechi este legata de uzarea acesteia ca urmare a trecerii timpului. De asemenea, si pastrarea in conditii nepotrivite poate duce la deteriorare, impreuna cu actiunea omului si metodele ineficiente de curatare, intretinere etc.

Daca dispuneti de mobila veche ce se regaseste intr-o astfel de situatie, sau nu mai sunteti multumit de aspectul acesteia, nu va grabiti sa o aruncati mai ales daca este transmisa din generatie in generatie, si implicit are valoare sentimentala pentru dumneavoastra. Solutia ideala este sa o supuneti unor operatiuni de reconditionare.

Reconditionarea reprezinta principala metoda folosita pentru salvarea, si ulterior aducerea “la viata” a pieselor de mobilier vechi. Aceasta operatiune urmareste in primul rand sa redea functionalitatea mobilei in cauza, lucru obtinut printr-o serie de reparatii realizate in functie de natura problemei (piese componente dezmembrate sau rupte, atacul cariilor etc).

Din punct de vedere al aspectului, reconditionarea este opusa activitatii de restaurare. Daca restaurarea pune accent pe redarea aspectului initial, in cadrul reconditionarii, aspectul mobilei poate fi modificat dupa bunul plac al beneficiarului. Este si o modalitate eficienta de a schimba infatisarea pieselor si implicit pe cel al unei incaperi.

Asadar, reconditionarea mobilei este ideala atunci cand doriti sa va amenajati locuinta, insa nu dispuneti de bugetul necesar pentru achizitionarea de mobilier nou. Spatiul dumneavoastra va capata o infatisare unica, piesele in cauza conferindu-i stil, eleganta, si nu in ultimul rand, bun gust.

Pentru succesul garantat al operatiunii de reconditionare, este indicat sa apelati la profesionisti, iar acestia va stau acum la dispozitie.