Top 10 al celor mai faimosi pictori

Top 10 al celor mai faimosi pictori

Pictura este una dintre cele  mai frumoase arte. Este un lucru interesant faptul ca mai multi barbati decat femei s-au remarcat in pictura, iar acest lucru nu face decat sa demonstreze faptul ca barbatii stiu sa aprecieze mai bine frumusetea. Mai jos sunt prezenti unii dintre cei mai prolific si celebri pictori ai tuturor timpurilor:

Pierre_Auguste_Renoir

10. Pierre-Auguste Renoir(1841-1919)

A fost un pictor francez foarte celebru al impresionismului. Acesta s-a nascut in Franta intr-o familie ce apartinea clasei muncitoare. si-a descoperit talentul in copilarie cand a fost ales sa picteze pe portelanuri. A inceput sa isi expuna picturile de la varsta de 23 de ani insa popularitatea a aparut mult mai tarziu. in anul 1982 s-a imbolnavit de artrita reumatoida, insa a continuat sa picteze chiar daca boala i-a afectat sever mobilitatea si era in scaun cu rotile. Se spune ca acesta isi lega pensula de mana paralizata pentru a picta, insa acesta e considerat doar un zvon fals deoarece Renoir a putut sa tina pensula in mana pana in ultima zi din viata si bandajele serveau prevenirii de iritatii ale pielii.

Van_Goth

9. Vincent van Gogh(1853-1890)
Este unul dintre cei mai celebri pictori ai post impresionismului si ai picturii in general. A avut o influenta de neegalat asupra artei din secolul XX. Van Gogh iubea arta de la o varsta frageda, incepand sa deseneze in copilarie, insa doar la varsta de 20 de ani a inceput sa picteze cu adevarat. Doar in 10 ani a pictat peste 2100 de opere. Povestea mortii lui Van Gogh, sau cel putin pasii pana la moartea lui sunt o intamplare destul de interesanta. in 1888 Van Gogh se napusteste asupra lui Paul Gauguin cu un cutit, insa dandu-si seama ce fapta ar fi putut sa comita, se intoarce acasa si isi taie urechea.
Se pare ca in 1889 sanatatea mentalaaa lui Vang Gogh incepuse sa se deterioreze fiind internat intr-un spital. insa starea lui nu s-a imbunatatit, ba chiar s-a inrautatit considerabil.  Moartea sa a fost la fel de tragica, acesta sfarsind prin sinucidere cu un pistol in timp ce iesise pe camp sa picteze. Sicriul sau si intreaga camera in care au avut loc funeraliile au fost impodobite cu floarea soarelui, aceasta fiind floarea preferata a lui.

KILMT_GUSTAVE

8.Gustav Klimt(1862-1918)
A fost un pictor simbolist foarte celebru fiind unul dintre cei mai populari membrii ai seccesiunii vieneze. Subiectul principal al picturilor sale a fost trupul femeii, operele sale fiind marcate de un erotism aparte. Se spune ca acesta a avut numeroase legaturi si aventuri amoroase, insa totodata a avut o singura dragoste trainica, pe care a reprezentat-o in foarte multe tablouri. Acesta moare din cauza unui atac cerebral la cateva luni dupa ce fusese numit membru de onoare al Academiilor din Viena si Munchen.

Pablo_PICASSO

7. Pablo Picasso(1881-1973)
Este unul dintre cei mai influenti si celebri artisti ai secolului XX. Acesta a demonstrat ca are un talent artistic extraordinar, pictand intr-o maniera realista inca din copilarie. Un aspect interesant al operei sale este Perioada albastra, ce avut loc in perioada 1901-1904, perioada in care acesta a pictat numai in nuante de albastru sau verde albastrui rareori picturile continand si culori calde. Totodata Perioada Roz a fost caracterizata printr-un stil mai cald, ce continea culori calde precum portocaliul sau rozul si teme mai vesele. Acesta a murit in timpul unei cine cu familia, la varsta de 91 de ani ultimele sale cuvinte fiind “Beti pentru mine, beti pentru sanatatea mea, stiti ca eu nu mai pot sa beau“

ANDY_WORHL

6. Andy Warhol(1928-1987)
Este un pictor american foarte celebru, fiind cunoscut mai ales pentru ca a fost liderul Miscarii Pop. Warhol a fost subiectul a numeroase expozitii, carti, articole si filme documentare. El a spus celebra expresie “15 minute de faima“. Cel mai mare pret platit pentru o pictura de-a sa a fost 100 de milioane de dolari, pret atins pana in prezent doar de Picasso, Van Gogh, Renoir sau Klimt. Deoarece Wathol amana mereu vizita unui medic din cauza problemei sale cu vezica biliara din cauza ca ii era frica sa intre in spitale si sa vada doctori, moare din cauza unei aritmii cardiace post operatorii, in timpul somnului.

PAUL_RUBENS

5. Peter Paul Rubens(1577-1640)
A fost un pictor celebru al curentului Baroc, ce propunea miscare, culoare si senzualitate. Rubens a fost un artist prolific. Operele sale abordau mai mult teme religioase, istorice, mitologice si de vanatoare. Picta portrete in special ale prietenilor sai si la o varsta mai inaintata incepuse sa picteze si peisaje. A realizat designul pentru tapete si printuri si chiar pentru casa sa. Rubens a murit de guta.

claude_MONET

4. Claude Monet(1840-1926)
A fost fondaturul impresionismului francez si cel mai consistent si prolific practicant al filosofiei curentului impresionist de exprimare a propriilor perceptii prin natura. Numele de impresionism reiese din titlul unei picturi numita Impresie, Rasarit. A murit de cancer de plamani la varsta de 86 de ani. Acesta a insistat ca ceremonia de inmormantare sa fie simpla si de aceea au fost prezenti acolo doar 50 de oameni. Casa lui este una dintre principalele atractii din Giverny, fiind vizitata de turisti din toata lumea.

PAUL_CEZANNE

3. Paul Cezanne(1839-1906)
Este un artist francez al curentului Post-Impresionist a carui munca a ajutat la tranzitia dintre conceptia din secolul XIX spre o cu totul alta lume a artei in secolul XX. Cezanne formeaza podul dintre Impresionismul secolului XIX si Cubismul secolului XX. in timp ce lucra pe teren o furtuna l-a prins pe Cezanne, insa acesta a hotarat sa lucreze mai mult de doua ore chiar daca ploua. Pe drumul spre casa a lesinat si a fost dus de un sofer care era in trecere pana unde locuia. ingrijitoarea a incercat sa ii faca circulatia sa revina si a reusit intr-un final, insa dupa o zi Cezanne a murit din cauza penumoniei.

MIDIGLIANI

2. Amadeo Modigliani(1884-1920)
A fost un pictor si sculptor italian ce a urcat in principal in Franta. Modigliani a avut un stil modern, caracterizat de fetele similare cu mastile si lungirea formelor. Acesta a murit din cauza meningitei, accentuata de saracie, multa munca si dependenta de alcool si droguri. Iubita lui, Hebouterne era insarcinata in noua luni cand Modigliana a murit si s-a aruncat de la al cincilea etaj impreuna cu copilul ei nenascut la o zi dupa moartea lui Modigliani. Cei doi sunt inmormantati in acelasi loc.

DA_VINCI

1.Leonardo Da Vinci(1452-1519)
A fost unul dintre cei mai buni pictori intalniti pana in prezent. Avand o personalitate si un talent extraordinar da Vinci a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, om de stiinta, matematician, inginer, inventator, anatomist, geologist, botanist si scriitor. Geniul sau a condensat idealului umanist al Renasterii. Mintea si personalitatea lui da Vinci erau super-umane si nemaintalnite. Viata lui intima este un subiect controversat. Se pare ca da Vinci avea inclinatii sodomice. Sanatatea i se deterioreaza din cauza unui atac vascular cerebral si inima sa inceteaza sa mai bata in data de 2 mai 1519.