Antichitati Galerie Sibiu

Antique Sibiu

Antichitati Galerie Sibiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Antichitati Galerie Sibiu: Antique Sibiu.

Sibiuart va prezinta noul site de Antichitati si Arta Decorativa; avem placerea de a va oferi piese de mobilier, ceasuri, tablouri, argintarie si diverse alte obiecte. Site-ul nostru se ocupa cu vanzarea si achizitionarea diverselor piese antice sau de arta decorativa, pentru mai multe informatii accesati rubrica contact.

A devenit aproape o moda in toata lumea. Canale TV de filme documentare, precum History, National Geographic sau Discovery Channel se intrec in programe ce prezinta cautatori de comori `antice`, de pe urma carora `descoperitorii` sa scoata profit. In Sibiu cineva face asta de aproape 13 ani.
In fiecare seara exista o multime de emisiuni TV care arata cum se pot gasi obicte vechi si de pret pe drumuri laturalnice, in case parasite sau in boxe lasate de izbeliste. Pe Bulevardul Nicolae Balcescu, la nr. 23, doamna Maria Strobel face asta din 2001. Habar n-avea pe vremea aceea ca antichitatile vor deveni un fel de moda. De fapt, doamna Strobel habar n-avea la inceputul anilor 2000 ca isi va deschide magazin de antichitati. `Magazinul acesta, Antik, l-am deschis in 2001 si intotdeauna a functionat aici. De-a lungul anilor am mai incercat cu un anticariat pe strada Turnului sau altul in Piata Mica, deasupra la Chill Out, dar n-au mers. Eu sunt contabila de meserie si nici prin cap nu mi-a trecut vreodata ca voi ajunge sa dechid un astfel de magazin. Am inceput, cum spuneam, in 2001. Si de nevoie, dar si pentru ca ni s-a parut o idee buna`, povesteste doamna Strobel.
Magazinul Antik este plin de obiecte, unele foarte pretioase, altele mai putin scumpe: ceasuri cu pendul, tablouri vechi, portelanuri, mobilier sasesc si romanesc, ornamente de cladiri, ceasuri de mana, bijuterii, argintarii, costume populare autentice, aparate foto si cate si mai cate. `Am inceput cu anunturi in ziar, apoi sa aparem pe internet, incet, incet, lumea ajuns sa stie de noi. Acum lumea ne cunoaste si vine cu obiecte cat mai vechi sau pe care le considera mai pretioase, negociem asupra lor, si noi le revindem. Nu vreau sa dau preturi, cine e interesat stie unde sa vina. Fiecare obiect are pretul lui, in general sunt lucruri deosebite si acestea nu sunt tocmai ieftine, dar depinde de la caz la caz`, ne-a spus proprietara magazinului.
Cine se gandea, in 2007, ca intrarea Romaniei in Uniunea Europeana va avea un efect negativ asupra pietei de antichitati? Maria Strobel spune ca magazinul a mers destul de bine pana la deschiderea totala a granitelor, cand a mai scazut volumul vanzarilor. Ba chiar existau oameni cu stare si cunoscuti in Sibiu, care ii treceau pragul adesea. `Inainte aveam oameni care veneau mai des, oameni instariti care voiau ceva deosebit pentru acasa. De cand s-au deschis granitele vin tot mai rar, unii gasesc ce le trebuie in strainatate. Sunt zile in care nu vindem nimic si zile in care mai recuperam. Vara avem destul de multi turisti, aparem si in Ghidul turistic al Romaniei. Strainii, in general, cand intra si cumpara ceva, orice. Multi vor o amintire din Sibiu, un suvenir si iau de la noi. Avem si clienti fideli, care de ani de zile trec pe la noi sa vada ce mai apare. In general, clientii nostri sunt oamenii care iubesc antichitatile si oamenii care au bani, nu isi permite chiar oricine sa cumpere un tablou bun`, mai povesteste proprietara magazinului.
Am cautat si noi magazinul pe internet si intr-adevar, Antik apare in ghidul Lonley Planet, unul dintre cele mai cunoscute ghiduri turistice din lume. Ultima oara cand am cumparat ceva de la Antik a fost de Craciun, o brosa de argint in forma de fluture cu aripi din sticla viu colorata. Una dintre cele mai frumoase brose pe care le-am vazut vreodata.

Galerie foto